2 Haziran 2016 Perşembe

ANANSİ ÇOCUKLARI - NEIL GAIMAN


Merhabalar en sevdiğim yazarlardan biriyle karşınızdayım. Daha evvel Yolun Sonundaki Okyanus, Yokyer gibi kitaplarını da severek okuduğum ve daha da severek yorumladığım Neil Gaiman'ın bu sefer bambaşka bir kitabını sizlere anlatıyorum.

Anansi Çocukları D&R indiriminden on tl gibi bir fiyata aldığım bir kitaptı. Daha önce de kitabı almayı düşünmüş ama fiyatına değer mi diye tereddütte kalmıştım bu yüzden on tl gibi bir fiyatı görünce hemen satın aldım. Tereddüt etme sebebime gelirsek kitabın konusu biraz enteresan hatta fazlasıyla enteresan.

Anansi örümceklerin tanrısıdır. Bir takım sihirli güçleri vardır, güzel bir hayat yaşamıştır ve sonucunda da ölmüştür. Bu ölüm tabii ki kati bir ölüm değil sadece bu bedende sürdürdüğü hayatına son verdiğini söylemek yersiz olmaz. Fakat Şişko Charlie bunların hiçbirini bilmemektedir. Ne babasının bir tanrı olduğundan haberi vardır ne de bir kardeşi olduğundan.

Babasının ölüm haberini aldığında Charlie hiç üzülmez. Zira zaten babasıyla arası iyi değildir ve yıllardır görüşmüyordur. Bu sebeple tamamen duygusuzca miras işlerini ve cenaze işlerini halletmek için babasının evine gider. Kitapta tam bu noktada başlar. Babasının komşularından biri Charlie'ye gerçekleri anlatır. Bu akıl almaz hikayeye Charlie tabii ki inanmaz ama bir gün dalga geçmek amacıyla gördüğü küçük bir örümceğe kardeşini çağırmasını söyler.

Gerçekliğine inanmadığı her şeyin tamamen gerçek olduğuyla yüzleşmek zorunda kalan Charlie'nin hayatı erkek kardeşi Örümcek'in gelmesiyle birlikte tamamen alt üst olur. Aslında alt üst olur demek çok da doğru değil. Charlie'nin onu sevmeyen nişanlısıyla ve nefret ettiği işiyle yaşadığı hayata zaten çok da mükemmel denilemez. Örümcek Charlie'nin çok daha iyi bir versiyonudur. Ondan daha yakışıklı, daha akıllı, daha komik ve bu her konuda böyle.

Charlie Örümcek'i uzaklaştırmak umuduyla başlarını gerçek bir belaya soktuğunda bu iki adam gerçekten kardeş olmayı öğrenecekler. Berbat hayatına dur diyemeyen Charlie'nin değişimi gerçekten inanılmaz olacak. Zannediyorum kitabın konusunun da aşağı yukarı bu olduğunu söyleyebiliriz.

Küçük bir erkek çocuğunun gerçek bir yetişkine dönüşmesinin öyküsünü ben keyifle okudum. Eminim siz de öyle hissedeceksiniz. Yazarın sevenlerine, türünün sevenlerine aslına bakarsanız okumayı seven herkese bu kitabı tavsiye ediyorum. Ben şu an Yıldız Tozu'na başladım ve Amerikan Tanrıları'yla devam edeceğimi şimdiden ilan edebilirim.

Herkese Keyifli Okumalar...




2 yorum:

  1. İki yıl önce benzer şekilde bir indirimden ( buna çok sevinmiştim) uygun bir fiyata almıştım kitabı. Yazılanlara kesinlikle katılıyorum. Yazarı ve türü sevenler zaten kaçırmayacaktır. Bunun dışında herkesin gönül rahatlığıyla şans verebileceği bir kitap bana kalırsa.

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir kitaba benziyor, yakın zamanda okuyabilirim umarım. Yıldız Tozu'nu ben beğenmiştim, sizde beğenirsiniz umarım. :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...