4 Haziran 2016 Cumartesi

KIŞ ÖPÜCÜĞÜ - KRESLEY COLE


Merhabalar bugün size fantastik ve erotik kitapların çok güzel bir karışımı olan Kış Öpücüğü'den bahsedeceğim. Yazarın daha önce bir kitabını daha okumuş ve çok sevmiştim fakat şu an blog'ta yazıp yazmadığımı hatırlayamadığım için link ekleyemiyorum.

Kış Öpücüğü'ne gelirsek bu kitap tamamen bir kadın fantazisi. Yani yüzyıllar öncesinde doğmuş soylulardan oluşan karkterler tarihi romans sevenlerin direkt yüreklerini hoplatıyor. Üstelik karakterlerin vampir olması ve sınırsız doğa üstü güçleri - özellikle ışınlanma özelliğini hem şahane hem de çok orjinal buldum-  fantastik seven okuru da cezbediyor. Erotizm ve aşk zaten doruklarda...

Kafa dağıtmak için, eğlenmek için bundan daha iyi olabilecek herhangi bir kitap yok. Yazarın genel tarzı bu ve ben dahil bir çok kişi tarafından çok seviliyor. Yazarın ülkemizde çevrilmi bir çok kitabı var ve sanırım bende daha çok kitabını okumaya başlayacağım. Şimdi birazcık kitabın konusundan bahsedelim.

Kitabımızın ana karakterleri Murdoch ve Danii. Murdock yüzlerce yaşında inanılmaz yakışıklı ve güçlü bir vampir. Zamanında inanılmaz bir casanova ve soylu bir savaşçı olan Murdoch son 200 yılını yalnız geçirmiş umursamaz bir adamdır. Tabii bütün bunlar Danii'yi gördüğü anda tamamen değişir. İlk başta her ne kadar kabul etmek istemese de Danii'ye aşık olur, aslında bildiğiniz kanı kaynar. Bu daha çok mühürlenmek gibi. Edebi aşkını gördüğünde tekrar kalbin atmaya ve insani şeylere heves duymaya başlıyorsun.

Danii'den biraz bahsetmek gerekirse kendisi güzeller güzeli bir buz yaratığı. Kendi buz diyarının sürülmüş kraliçesi. Böyle söyleyince kulağa güzel geliyor olabilir ama Danii'ye kendi ırkı dışından hiç kimse acı vermeden dokunamaz. Bu durum bir lanet gibidir. Kendi krallığından sürülmüş kraliçe'ye kendi ırkının erkekleri de düşmandır. Çünkü hüküm süren kral Danii'nin öldürülmesini emretmektedir. Danii hayatını kaçarak ve saklanarak geçirir. 2000 yaşında bir bakire olarak inanılmaz mutsuzdur ama mutsuzluğu ve talihsizliği Murdock'un gelini olmasıyla sona erecektir.

Kitabın bundan sonrasınran bahsetmek kitaba haksızlık olur. Birbirilerine aşık olan ve birbirlerinin tutukusuyla yanıp tutuşan bu çift için biribirlerine dokunamamak kelimenin tam anlamıyla işkencedir ve kitabın gidişatını da bu işkence belirleyecektir. Türünün sevenlerine ya da kolay okunacak, hoşuma gidecek bir şeyler arıyorum diyenlere tavsiye edilir.

Herkese Keyifli Okumalar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...