24 Mart 2020 Salı

TİYATRO YORUMLARI #3: SUİT DÜĞÜN DÜNDÜ BUGÜN BUGÜN


Selamlar olsun arkadaşlar yazılarımıza tiyatro yorumlarıyla devam ediyoruz. Yazı dizisinin ilk incelemesi Alevli Günler için tıktıklayabilirsiniz veyahut Suit - Düğün Dündü Bugün Bugün hakkındaki fikirlerimi okumaya devam edebilirsiniz. Tamamen size kalmış.

Oyun hakkındaki fikirlerimden bahsetmeden evvel size biraz bilgi vermek istiyorum. Öncelikle ne yaparsanız yapın oyunu Profilo Kültür Merkezinde izlemeyin. Büyük salon dedikleri salon o kadar küçük, dar ve sıkışık ki resmen klostrofobik bir deneyim yaşamak zorunda kalıyorsunuz. Havalandırma sorunu üst seviyede, sıcaktan bayılacak gibi olduk. Bunları pişman olmamak amacıyla aklınızda bulundurun.

Oyundan biraz bahsetmemiz gerekirse, kadrosunda ünlü ya da usta denecek bir oyuncu yok. Fakat hikayenin esas kahramanı, sadakatsiz damadı canlandıran Ümit Kantarcılar fecii şekilde yetenekli ve yakışıklıydı. Seyir zevkini de tek başına ikiye katlamaktaydı. Mimikleri ve ani tepkileri çok yerindeydi. Ben oyunu sezon başında hatta yaz sezonunda izlemiştim. Şu an kardoya başka isimler dahil olmuş ve mevcut kadrodan -Ümit Kantarcılar gibi- kopmalar olmuş. Yeni gelen arkadaşların performansını bilemiyorum ama ilk haliyle ekip çok canlı ve hevesliydi.

Konusuna gelirsek çooook klişe bir komedi. Çok fazla bir şey bekleyerek gitmemek lazım sadece güleceğim, eğleneceğim, kafamı dağıtacağım motivasyonuyla giderseniz çok keyif alırsınız. Bu oyuna giderken amacım yüksek kahkahalar boğulmaktı ve oyun bu anlamda beklentimi tamamen karşıladı. Çok eğlenceli, amerikan pastası tarzında bir eğlence evet ama eğlence. Gülme garantili. Tabii şu konuda sizi uyarmam lazım, bir sadakatsizlik üzerine kurulu olduğu için kimin eli kimin cebinde belli değil yani bu oyunu izlerken her türlü etik kaygıyı bir tarafa bırakmanız gerekiyor, yoksa keyif alamazsınız. Oldukça yozlaşmış insanların başına gelebilecek günlük bir olay gözüyle değerlendirip işin komedisine odaklanmalısınız. Son bir detay vermek gerekirse cinsiyetçi esprilere hazırlıklı olun ve sinirlenmeyin. İlk bir iki tanesinde cinsiyetçi söylemlerden rahatsız olsam da bütün salonun kahkahalara boğulması benim de duygu durumumu dağıttı. Çünkü kahkaha bulaşıcı bir şeydir ve komedi en iyi şekilde grup izleyicisiyle ifade edilir diyorum.

Ve izlemek isteyen herkese iyi seyirler diliyorum...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...