20 Ağustos 2018 Pazartesi

DR. CRISTINA YANG / EFSANE TV KARAKTERLERİ #6


Emmy ve Altın Küre ödüllü efsanevi dizi Grace Anatomy'nin, efsanevi karakteridir Cristina Yang. Kore asıllı Kanada'lı oyuncu Sandra Oh tarafından 10 sezon boyunca başarıyla canlandırılmıştır. Aslında Cristina bu dizide yardımcı kadın karakter olmasına rağmen, ana karakter olan Meredith Grey'in önüne geçmiş, hele 11. sezonda diziden ayrılmasıyla iyice efsane haline gelmiştir.

Diziyi izleyenler bilir izlemeyenler için kısaca toparlarsam. Bundan 10 sezon önce beş stajyer hastanenin cerrahi biriminde stajlarına başlar. Meredith Grey, Cristina Yang, Izzie Stevens, Alex Karev ve Goorge O'Malley. Son derece sıkı arkadaş olan bu genç doktorlar aynı zamanda hastanede inanılmaz rakiptirler. Vakaları alabilmek veya ameliyata girebilmek için ruhlarını şeytana satarlar o kadar yani.

Cristina içlerinde en hırslı bir o kadar azimli olan kişidir. İşi onun her şeyidir ve başarısızlığa asla tahammülü yoktur. Arkadaşları ona "robot" diye isim takmışlardır. Duygularını asla işine karıştırmaz. Kızsal olaylardan nefret eder, öyle elbiseymiş, makyajmış, topuklu ayakkabılar falan ona göre değildir. Sürekli araştırır, sürekli kendini eğitmeye çalışır ve başarıya odaklıdır.Tek yumuşak karnı Meredith'e olan dostluğudur. Meredith Grey'in ikiz kardeşi gibidir. Öyle ki sabahın köründe Meredith'in yatak odasına dalarak, sevgilisini kenara iterek yatağa girip dertlerini anlatacak kadar.

Hasbelkader  iş konusunda hayranı olduğu uzman doktoru ile bir ilişkiye başlar. Oysa ki Meredith'i bu konuda en çok eleştiren kişi kendisidir. Hastanenin Kardiyoloji Bölüm Başkanı Preston Burke vurulduğu zaman bir süre sol elini kullanamaz hale gelir ama bunu hastane yönetimi ile paylaşmaz. Çünkü cerrahi şefi olmak için bir yarış halindedir ve bu noktada Cristina ona en büyük desteği verir. Deli gibi çalışarak ve harika bir yetenek sergileyerek ameliyatlarda Burke'ye eşlik eder. Hatta bazen operasyonu onun yerine yapar. Artık Burke tüm ameliyatlarına Cristina'yla girmektedir. 

Cristina Kalp Damar Cerrahisi konusuna yoğunlaşmak istemektedir. Burke'nin gidişi sadece özel hayatında değil iş hayatında da depreme yol açmıştır. Ancak hastaneye gelen tüm uzmanlar ona gıcık olduğundan bir türlü istediği gibi bir eğitim alamamaktadır. Bu onu asla yıldırmaz, uzmanlarının her türlü pisliğine rağmen Cristina eşekler gibi çalışmakta ve asla vazgeçmemektedir. 

Tüm bu olayların üzerine hastaneye yeni gelen bir travma cerrahı olan Owen Hunt ile bir ilişkiye yelken açar. Owen eski bir asker olarak Irak'ta görev yapmış travma sonrası stress sorunu olan bir kişidir. Hunt'ın ordudan eski bir arkadaşı olan Dr. Teddy Altman hastanede göreve başlar ve Cristina'yı eğitir. İstediği uzmanlığı almasına büyük katkı sağlar. Hunt ile evlenen Cristina işine yoğunlaşmışken hamile olduğunu fark eder. Hunt çocuğu istemekte ama Cristina asla istememektedir. Yoğun tartışmalardan sonra bebeği aldırırlar ama bu ilişkilerinde tamir edilemez hasara yol açmıştır. 

Birçok insana göre belki aşırı sert ve duygusuz bir karakter. Hatta işi yüzünden bebeğinden vazgeçen bir makine bir çoğuna göre.  Tam olarak hayran olduğum tarafı belki de bu derece duygusuzca işini yapmaya odaklanması. Evet size söylüyorum eğer ben bir doktor olsaydım Cristina gibi bir doktor olmak isterdim. Kesinlikle izlerken karakterle özdeşleştiğimi fark ediyorum. Adeta karakterle bütünleşerek onun yaşadıklarını yaşıyor ve hissediyorum.  Zaten boşluğunun doldurulamaması da bu yüzden.

Cristina bunca çalışmanın sonunda harika bir kalp damar cerrahı olmuş hatta son çalışması yapay damar uygulaması  ile Harper Avery ödüllerine aday gösterilmiştir. Ayak oyunları yüzünden ödül alamadıysa bile dünyanın birçok ünlü hastanesinden iş teklifleri almıştır. 10. sezon sonunda davet edildiği çoook uzak bir ülkede kendisine Burke tarafından yapılan teklife hayır diyememiş, kendisine olağanüstü şartları ve mali gücü olan bir hastane devredilmiştir. Tabi ki Cristina orada kalmak sureti ile diziden ayrılmıştır. 

Ayrılma şekline bakacak olursanız diziye dönme ihtimali olduğu konusunda neredeyse eminim diyebilirim. Lütfen dön demek istiyorum. Bu dizi ile ilgili bir çok söylenti var biliyorsunuz. Gerçekten bütün hastane neredeyse birbirini götürüyor diyebiliriz. Ama inanılmaz bir aurası var dizinin. Yani izlemeye başladığınızda alıyor sizi içine ve vazgeçemiyorsunuz. Dizinin Türk versiyonu "Doktorlar" biliyorsunuz ki yüzlerce kez tekrar yayınına rağmen reytingleri tavan yapıyordu. Mutlaka izlemenizi tavsiye ediyorum.

Herkese Keyifli Seyirler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...