7 Eylül 2018 Cuma

LUCIFER / DİZİ ÖNERİLERİ #1


Söze başlamadan evvel bu yazının bir takım spoiler'lar içereceğini belirtmek isterim. Öncelikle söylemek istediğim kısa ve net; fantastik/polisiye severler için bu dizi biçilmiş kaftan olabilir. Son derece akıcı ve sürükleyici bir konusu olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Tabi ki her fantastik dizide olduğu gibi saçma olan bazı yerler olsa da neticede adı üzerinde fantastik değil mi?

Başroldeki kahramanımız Lucifer Morningstar (ona kısaca Luci demelerine bayılıyorum) uzun boylu, yakışıklı ve karizmatik bir şeytan. Bildiğiniz cehennemin kralı olan Lucifer yani. Tom Ellis tarafından canlandırılan çok tatlı bir karakter diyebilirim. Efendim Lucifer Tanrı tarafından cehenneme sürülmüş ve orayı yönetmek üzere atanmış, yani bir anlamda cehennemin kralı olmuştur. Ancak bu duruma fena bozulan Luci dünyaya yani Los Angeles’e tatile gelmiş ve o kadar hoşnut olmuş ki kalmaya karar vermiştir. 

Şeytanımız klasik olarak burada Lux adında bir gece kulübü işletmekte. İnsanların, özellikle kadınların Lucifer’ı çok çekici bulmaları bir yana kendilerini üzerine atan bir tavır içindeler. Her iki cinsi de kendisine hayran bırakmayı başaran bu adam dünyada ne istese elde edebilecek halde! Bir hüneri daha var ki... Etkileyicilikte tepe noktası desem abartılı olmaz. Karizmatik şeytanımız insanların gözlerine bakarak en gizli arzularını itiraf etmelerini sağlayabilmekte. Polis işinde bu özelliğinin ona büyük yararı dokunacak. Ama bilin bakalım bu özellik kime hiç işlememekte? Tabi ki esas kızımız Chloe’ye böyle iblissel güçler asla işlemez. Onun asla gizli arzularını itiraf etmesini sağlayamaz. Başarısız olmanın getirdiği hırs zamana Chloe ve Lucifer arasında önüne geçilemez bir aşka dönüşür.

Chloe Decker yani esas kızımızsa babasının izinden giden bir cinayet masası dedektifidir. Louren Germen tarafından canlandırılan bu karakterin en çarpıcı özelliği güzel ama aptal olmasıdır. Ciddiyim izlerken, "Aptal kadın, ya salak mısın bu da yapılır mı?" diye bayağı bir sinirlendirdiği zamanlar oldu. Oldukça güzel olan bu hanım kızımızı görür görmez Lucifer çarpılır. Aslında öncelikle Lucifer’ı etkileyen şey diğer kadınların üzerinde oluşturduğu etkiyi Chloe’de oluşturamamasıdır. Önce bu ilgisini çeker sonra da bir şekilde dedektif ile partner olurlar ve birlikte davaları kovalamaya başlarlar. Tabi ki Lucifer’ın fantastik güçleri onlara çok ama çok yardımcı olacaktır. Bu hanım kızımızın kendisi gibi dedektif olan bir eski kocası (Dan) ve Trish adında bir küçük kızı (monkey diye seslenir annesi) da bulunmaktadır. Dan ve Lucifer çekişmeleri gülümsetir.

Burada bu diziden söz ederken tüm karakterlerden biraz bahsetmemek olmaz. Amenadiel Lucifer’ın kardeşi ve doğal olarak kendisi bir melek. Dünyaya kardeşini ait olduğu yere yani cehenneme geri götürmek için gelmiştir.  Tabi ki gitmek istemeyen Lucifer’ı götürmek o kadar da kolay değildir. Bu süreçte dünya sorunlarına karışan bu melek kardeşimiz görevini yerine getiremez ve başarısız olur. Melek özelliklerini kaybetmiştir, yani kanatlarını... Daha doğrusu kendisi başarısız olduğu için babasının onu cezalandırdığını düşünmektedir. Onları geri almak uğruna hemen her şeyi yapmayı göze alacaktır. Amenadiel karakteri ise siyahi oyuncu David Bryn Woodside tarafından canlandırılmaktadır. Kendisi bayağı da yakışıklı bir abimizdir.

Dr. Linda ise son derece sevimli ve tatlı bir psikologtur. Şeytana kim psikolojik danışmanlık verebilir derseniz bu kişi kesinlikle Linda’dır. Lucifer’ın ödeme yapma şekli ise son derece ilginçtir. Başlangıçta Linda’da herkes gibi Lucifer’ın metaforlar yardımı ile kendini ifade etmeye çalıştığını düşünür. Aslında Lucifer bir şey saklamıyordu. Herkese şeytan olduğunu söyler yanında “Aman Tanrım” diyenlere ise “Babamı karıştırmayın” gibi cümlelerle yanıt verirdi.  Ama kimse tabi ki ona inanmamakta. Linda’da böyle zannederken bir gün Lucifer ona gerçek yüzünü gösterir, yani şeytan yüzünü. Şoka giren zavallı Linda çok uzun süre kendine gelemez. Ama sonra toparlanır ve kaldığı yerden olaylar ilginç bir şekilde akmaya devam eder. Bu arada Dr. Linda karakteri de Rachael Harris tarafından canlandırılmakta olduğunu hemen hatırlatalım.

Şimdi bu kadar anlatıp da Charlotte Richards’dan bahsetmemek olmaz. Son derece hırslı bir avukattır. Tuttuğunu koparan iyi veya kötü ayrımsamayan paraya tapan bir hatun kişidir. Bu arada çok güzel (laf olsun diye söylemiyorum gerçekten çok güzel ve seksi) bir kadındır. Canlandıran oyuncu Tricia Helfer’de çok güzel bir performans sergilemektedir. Efendim Lucufer’ın annesi yani yaradılışın tanrıçası da kocası tarafından lanetlenerek cehenneme kapatılmıştır ama işte Lucifer’ın yokluğunu fırsat bilerek cehennemden kaçar ve dünyaya gelir. Kendine bir beden bulması gereklidir bilin bakalım kimin bedenini alır. Charlotte dediğinizi duyar gibiyim.Yaradılışın tanrıçası onun bedenini işgal ettiğinde Charlotte'ın ruhu cehenneme gider. Annesinin ruhu Lucifer tarafından bir şekilde Charlotte'ın bedeninden çıkarıldığında mucize olur ve Charlotte geri gelir. Ancak bu defa bilinçlidir ve tüm hayatını tekrar cehenneme gitmemek üzere planlayacaktır. Böyle kötücül bir karakter cehennemden uzak durmaya çalışırsa neler olur? Komik olur tabii.

Tabi benim söz ettiklerim belli başlı karakterler. Başka karakterlerde tabi ki zaman zaman dahil olacak. Özellikle Elle Lopez karakterini seveceğinizi düşünüyorum. Çok şeker bir tip gerçekten. İzlerken eğleneceğinizi düşündüğüm bir dizi olması sebebiyle kesinlikle öneriyorum. Üç sezon çekilmiş durumda ve dördüncü sezon onayı almış bir dizi. İnternet ortamında rahatça izleyebilirsiniz. İçeriğindeki tek sorun bir türlü seyirciye istediğinin verilmemesidir. Yani üç sezon çekip de hala başroller aralarında sır saklayıp, öpüşmekten öteye gidemedikleri zaman biraz moral düşüyor tabi ki. Bu nedenledir ki internet ortamında bir çok yorumda ilk sezon çok iyiydi sonrakiler o kadar iyi değil vs. gibi sözler göze çarpıyor. Çünkü insanlar beklenti içinde ve o beklenti bir türlü karşılanmıyor. Özellikle boş zamanınız varsa ve bu tarz dizilerden hoşlanıyorsanız kesinlikle tavsiye ederim. Çok hoş vakit geçirir ve eğlenirsiniz. İzleyen arkadaşların da yorumlarını bekliyorum.

Herkese Keyifli Seyirler... 

1 yorum:

  1. 5. Sezon 2. Kısım netflixte yayınladı ve müthişti. Sıra

    Lucifer 6. Sezonda oda final olacak. İzlemeyen varsa kesin izlesin diyorum.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...