1 Ekim 2013 Salı

EN İYİ ROMANTİK FİLMLER

                               1)ÖZEL BİR KADIN (PRETTY WOMAN)

julia roberts ve richard gere modern zamanların en muhteşem masalı.. ne zaman moralim bozulsa tek başıma oturup defalarca seyrettiğim bir film tam tamına 400 milyon dolar hasılat yapmış.
vivian ve edward'ın hikayesi. vivian bir fahişedir.. bir gün otelini bulamayan zengin ve yakışıklı edward'la karşılaşır.. edward vivian'a sanki çok saygın bir kadınmış gibi davranır ve kendisiyle 1 hafta kalmasını ister karşılığındaysa 3000 dolar teklif eder..

bu bir hafta boyunca ikili fiziksel açıdan olduğu kadar duygusal açıdan da yakınlaşır.. edward vivian'ı hediyelere boğar ve katıldığı davetlerde sevgilisi olarak yanında götürür.. herşeyden önce kendine güvenini kaybetmiş vivian'a yeniden kendine güvenmesini ve hayatın farklı yüzlerini öğremiştir..

richard'sa işkolikliğinden kurtulup kendini vivan'a açmış farkında olmadan ona aşık olmuştur..

burada söylemem gerekiyor ki filmi ilk izlediğimde mutsuz bi sonla biteceğinden emindim benim izlediğim türk filmleri ve dizileri emrahlar, ferdiler ve emineler bana bunu söylemişti.. bir ara sonunu izlememeyi bile düşündüm..
bundan sonrası filmin sonuna dair spoiler içerecektir..

bu filmde işler hiçte öyle gitmedi. pahalı elbiseler ve takılar elbette vivian'ın rahatsız edici geçmişini silmedi.. edward'ın çevresinden ne yazık ki bunu öğrenenler oldu ve çirkin olaylar yaşandı..

1 haftanın sonunda edward vivian'a metresi olmasını önerdi ve ona aşık olduğunu söyledi.. vivian'sa bunu kabul etmeyip oradan ayrıldı ve yaptığı işi bıraktı.. şehri terkedip ailesnin evine dönmeye hazırlanırken edward geldi.. modern peri masalıydı ya prens limuziniyle yetişip evlenme teklif etti.. gözleri yaşartan bir mutlu son elbette:)

                           alıntı;
"söylediğin herşeyi dinledim.. şu an yalnızca bu kadarını yapabiliyorum ama bu benim için büyük bir adım."
"biliyorum, benim gibi bir kız için iyi bir teklif."
"sana asla bir fahişe gibi davranmadım."
"az önce davrandın."

bu da o efsanevi  soundtrack




2) MELEKLER ŞEHRİ (CITY OF ANGELS)


nicolas cage ve  meg ryan'ın başrollerini paylaştığı 98 yapımı bu harika film dram-romantik-fantastik kategorisinde yer alıyor...


meg ryan dr. maggie rice'ı nicolas cage'yse seth karakterini canlandırıyor.. seth bir ölüm meleği ve bir maggie'nin hastalarından birinin canını alması gerekiyor.. hastanın ölümcül bir durumu yokken ölmesi maggie'yi derinden etkiliyor kendine güveni sarsılıyor.. 


seth'se onu ilk gördüğü anda maggie'de çok özel bir şey buluyor sık sık onu ziyaret etmeye ilk başlarda görünmez olsa da maggie onu sürekli hissediyor.. sonraları seth yanına görünür olarakta gelmeye başlıyor ve arkadaşlık kuruyor fakat maggie seth'de bir tuhaflık olduğunu fark ediyor elini kestiğinde kanamıyor, fotograflarda sadece ışık olarak çıkıyor seth. ama bu maggie'nin seth'e olan büyük aşkına engel değil. bir imkansızlık hikayesi bu..
tabii ki tek sorun bu da değil. seth dokunduğu şeyleri hissedemez, acı hissedemez, tat ve koku hissedemez.

seth maggie'yle olabilmek için insan olmanın bir yolunu buluyor melekliğinden, sonsuz cennetten vazgeçiyor ve maggie'yle kusursuz bir aşk yaşayıp onunla dünyayı yeniden keşfediyor.. bütün film boyunca zaten gözleriniz dolu dolu izlediğiniz film sonunda sizi mahfediyor hüngür hüngür ağlamanız muhtemel bol bol peçete katledeceksiniz..

 ayrıca bu film meg ryan'ın en güzel çağıdır öyle ki bakınca bir insanın bu kadar masum ve güzel olabileceğine şaşırıyorum şu an ki botokslu halleri beni çok üzüyor.. 





3) KASIMDA AŞK BAŞKADIR (SWEET NOVEMBER)


Charlize Theron ve Keanu Reeves'in başrollerini paylaştığı bir romantik - drama filmidir. Film, 1968 yılında Herman Raucher tarafından kaleme alınan bir hikâyenin üzerine kuruludur.

 Filmde Nelson Moss (Keanu Reeves) yaşamını işine adamış tipik bir iş adamıdır. hayatında rahatlamaya, dinlenmeye ve gülümsemeye yer yoktur. Bir ehliyet sınavında Sara (Charlize Theron) ile tanışır. Sara her ay evini ve kalbini problemli bir adamla paylaşan hayatını sonuna kadar, doya doya yaşamaya çalışan biridir.


Sara, Nelson'a kasım ayı boyunca yanına taşınmasını teklif eder. Nelson teklifi kabul etmeden önce bin dereden su getirse de sonunda kabul eder ve sara onun hayatını, hayata ve insanlara bakış açısını tamamen değiştirir; ona mutlu olmayı öğretir.. nelson sara'ya aşık olur ve evlenme teklif eder ama sara'da ona aşık olmasına rağmen aralarında asla aşılamayacak engeller, geçilemeyecek sınırlar ve bozulamaz kurallar vardır. peçeteleri hazırlayın dram türünün dibine kadar hakkını veren bir film izleyeceksiniz.


filmde kullanılan harika parça






4)NEW YORK'TA SONBAHAR (AUTUMN IN NEW YORK)


New York'da Sonbahar, 2000 yılı ABD yapımı 103 dakikalık bir romantik-dram filmidir. Filmin yönetmenliğini Joan Chen üstlenirken, başrollerini Richard Gere ve Winona Ryder paylaşmıştır.

film, 2000 yılında Türkiye sinemalarında da gösterime girmiştir. film, yaşlanmakta olan çapkın will keane ile genç ama ölümcül bir hastalığa tutulmuş charlotte fielding arasındaki aşka odaklanmaktadır.

 will keane 48 yaşında, zengin ve yakışıklı ama bir o kadar da çapkın bir adamdır. will, kısa süreli ilişkilerle hayatını geçirmekte ve aşka inanmamaktadır ta ki 22 yaşındaki charlotte fielding'le tanışana kadar. 

tabii ki bu ikili için hiçbir şey kolay olmayacaktır will aşkını kabullenmeye hevesli değildir ve eski yaşam tarzını sürdürmek ister. en sonunda  will, charlotte'a aşık olmaya başladığını kendisine itiraf eder ancak charlotte will'in sadakatsizliğine katlanamaz ve onu hayatından çıkarır. yeniden bir araya gelebilmek ve kendini affettirmek için will herşeye hazırdır fakat gerçekten o kadar zamanları var mıdır?





5) THE BODYGUARD (1992)


kevin costner (frank farmer) ve whitney houston (rachel marron)'un başrollerini paylaştığı 130 dakikalık inanılmaz film. 1992 yapımı, yönetmen mick jackson, senaryo lawrence kasdan'a ait.

geçmişin gizli servis ajanı frank farmer ve tehlikeli bir hayranı tarafından tehdit edilen ünlü pop yıldızı rachel'ın yolları bir koruma göreviyle kesişir.. önceleri, gözü güvenliği sağlamak dışında birşey görmeyen frank ve özgürlüğüne düşkün rachel hiç anlaşamaz. rachel bir türlü olayın ciddiyetine varamamıştır ve kendi yaşam tarzını değiştirmek istemez.. bir yandan kendini frank'tan etkilenmekten alıkoyamaz. en sonunda aralarındaki gerilim, aşka dönüşür ve rachel'ı korumak frank için bir işten çok daha fazlası anlamına gelir..

kalbinin kapılarını aşka kapamış olan adam, aşkı ve sorumluluğu arasında sıkışıp kalmıştır fakat etrafına adeta ışık saçan rachel'ın büyüsüne kapılmamak imkansızdır.. bu zorlu şartlarda adea imkansız olan aşk mutluluk getirecek midir?

gerçekten bütün duyguları size hissettiren özellikle müzikleriyle tamamen insanı kendisine çeken büyülü bir atmosfer büyülü bir film.. açıkça söylemek gerekirse izledikten sonra 10 gün falan şarkısını mırıldanarak dolaşmıştım:)

 işte o efsanevi soundtrack (albümü 50 milyon sattı.)



 

5 yorum:

  1. julia roberts kocaman gülümsemesiyle muhteşem bir kadın richard gere ... bayılırdım o zamanlar )))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet benim richard gere hayranlığımın temelidir bu film:)

      Sil
  2. Hepsi çok güzel filmler ama kasımda aşk başkadır filmi benim için çok özeldir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hepsi çok güzel filmler ve birbirinden ayırmakta zor ama birincilik vereceksem pretty woman derdim:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...